Close article
Blog post

Sportovec roka 2015

23RD OF DECEMBER

Sportovec roka 2015 bola velmi pekna prezentacia toho co slovensky sportovci dokazu a ako reprezentuju Slovensko na celosvetovom podiu.

Sportovec roka 2015 bola velmi pekna prezentacia toho co slovensky sportovci dokazu a ako reprezentuju Slovensko na celosvetovom podiu. Velmi si vazim pozvanie a o to viac ocenenie Paralympionik roka 2015. Tato kategoria bola vyhlasena na Slovensku historicky po prvy krat a verim, ze je to zaciatok novej ery zaclenovania parasportu do narodneho povedomia. Myslim, ze sport ma neobycajnu vlastnost - zjednotovat ludi. V nedavnej minulosti na POH Londyn 2012 sme videli ako sa navstevnici teslili vsemoznym sportovym vykonom atletov z celeho sveta, ktory sli na okraj svojich sil pri ziskavani vytuzenych vysledkov. Slovensko je mala krajina s obrovskym potencialom a mnozstvom sportovcov, ktory si zasluzia pocut dakujeme. Preto teda Dakujem i ja ze som mohol byt v spolocnosti ktora zije sportom. 

Sportsman of the year award was beautiful ceremony and presentation of Slovakian sportsmen and women. It was special to be invited and I am very happy for receiving Slovakian Paralympionik of the year 2015 award. It is the first time in history such award was given and I believe it is beginning of new era - deeper connection of Paralympic sport in sport understanding and celebration. Sport has special ability to make people believe in better, to get the best out of athletes and join individuals into great teams, achieving what single person would struggle with. Sport doesn't divide, sport fuses us together. 

http://<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/o6DNGOrZHxM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>